Razvoj ekološke svesti dece

Zbirka projekata: Razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrasta

Razvoj ekoloske svesti dece predskolskog uzrasta_Zbirka projekata

Razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrasta je BESPLATNA elektronska knjiga. Sadrži zbirku ostvarenih projekata predškolskih ustanova kojima je razvijana ekološka svest dece predškolskog uzrasta. Cilj ove publikacije je širenje dobre prakse i podsticaj drugim predškolskim ustanovama da se od najranijeg uzrasta kod dece razvija ekološka svest i stvara podsticaj za sprovođenje akcija za očuvanje životne sredine.

Razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrastaPredstavljena zbirka projekata „Razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrasta“ pruža uvid u kreativne i obrazovne aktivnosti koje su preduzete u različitim predškolskim ustanovama. U svakom od predstavljenih projekata, fokus je na stimulisanju ekološke svesti i podstičenju dece da razmišlja o zaštiti okoline.

Ova zbirka služi kao idealan resurs za vaspitače, stručne saradnike i direktore predškolskih ustanova, pružajući im ideje i inspiraciju za razvijanje sličnih projekata. Projekti obuhvataju različite teme, od istraživanja vazduha i prirodnih resursa do akcija o reciklaži i odlaganju otpada.

U uvodnom delu, naglašena je važnost razvoja ekološke svesti od ranog uzrasta, a zbirka obezbeđuje konkretne primere kako predškolske ustanove mogu uspešno i zanimljivo integrisati ekološko obrazovanje u svakodnevni život dece.

Projekti predstavljeni u ovoj zbirci ne samo da podstiču interesovanje dece za okolinu i prirodu, već i razvijaju njihove analitičke i timske veštine. Kroz saradnju sa stručnjacima iz zajednice, kao i aktivnu ulogu roditelja, projekti se usmeravaju ka stvaranju širokog društvenog utemeljenja ekoloških vrednosti.

Zbirka pruža uvid u kreativne i inovativne metode predavanja, prilagođene predškolskom uzrastu, čime posebno doprinosi stvaranju sledeće generacije savesnih i odgovornih građana.

U ovoj publikaciji predstavljeni su projekti sledećih predškolskih ustanova:

  1. Predškolska ustanova „Pava Sudarski“ iz Novog Bečeja iz vrtića „Jovanka Dobrosavljev Mica“ u Novom Miloševu, vaspitači Jelena Radulović i Biljana Veskov
  2. Predškolska ustanova – Dečji vrtić ,,Cvrčak“ iz Novog Sada, vaspitači Milenka Vasić i Tamara Rajlić
  3. Predškolska ustanova iz Zrenjanina, vrtić „Biberče“, vaspitači Biljana Aršinov i Nevena Vuksanović
  4. Predškolska ustanova „Detinjstvo“ iz Žablja, vrtić „Mudra sova“, vaspitači Branka Pavlović i Milana Jovankin.

 

Kompanija Sojaprotein DOO iz Bečeja je podržala objavljivanje ove publikacije.

Knjiga se može preuzeti na linku: Razvoj ekoloske svesti dece predskolskog uzrasta_Zbirka projekata.

 

1 komentar na “Zbirka projekata: Razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrasta”

  1. Sluzim se vec interaktivnim knjigama dr Dragane , od velike su pomoći za rad sa decom predškolskog uzrasta

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

en_GBEnglish (UK)