Dragana Malesevic

Nagrada za dečju knjigu godine na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Dragana Malešević je nagrađena za svoju ediciju „Knjige sa kojima se raste“ koja je prepoznata kao dečja knjiga godine. Ova edicija, koja je izdata u izdanju novosadskog Udruženja za razvoj profesionalnih veština Provens, donosi inovativan pristup dečjim knjigama.

Ova edicija knjiga ima za cilj da podrži razvoj dece kroz interaktivno učenje, razmišljanje i kreativnost. Njihova inovativna pristup tradicionalnom čitanju čini ih privlačnim i korisnim alatom za obrazovanje dece.

Evo nekoliko ključnih elemenata koji čine ove knjige posebnim:

Multimedijalni pristup: Korišćenje QR kodova za pristup zvucima i videima proširuje tradicionalno iskustvo čitanja, omogućavajući deci da bolje razumeju i vide svet oko sebe.

Interaktivnost: Aktivan i interaktivan tekst knjiga podstiče decu na razmišljanje, postavljanje pretpostavki, rešavanje problema i eksperimentisanje. Ovo je važno za razvoj kritičkog razmišljanja i analitičkih veština.

Zadržavanje pažnje: Mogućnost pristupa multimedijalnom sadržaju čini ove knjige privlačnim za decu i održava njihovu pažnju. To je posebno važno u svetu punom distrakcija.

Prilagodljivost uzrastu: Iako su prvobitno namenjene deci predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, pristup sa tri nivoa težine teksta omogućava deci da uče i razvijaju se u skladu s vlastitim sposobnostima i interesovanjima.

Integracija sadržaja: Povezivanje sadržaja iz različitih knjiga unutar edicije omogućava deci da vide šire veze i razumeju kako različite teme mogu biti međusobno povezane.

Podsticanje kreativnosti: Podsticanje divergentnog mišljenja, gde se ne traži samo jedan tačan odgovor, već se promoviše više različitih rešenja, pomaže deci da razviju svoju kreativnost i inovativnost.

Ovaj pristup knjigama i obrazovanju može imati pozitivan uticaj na razvoj dece, podržavajući njihovo učenje, razmišljanje i kreativnost. Osim toga, omogućava deci da istraže i razumeju svet oko sebe na dublji i zanimljiviji način.

Posetite našu Knjižaru za decu

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

en_GBEnglish (UK)