Interaktivne knjige za decu stižu u vrtiće grada Kikinde!

Interaktivne knjige za decu stižu u vrtiće grada Kikinde!

Nagrađene interaktivne knjige dr Dragane Malešević predstavljaju revolucionarni korak u obrazovanju najmlađih. Kroz QR kodove, deca imaju priliku da istraže svet oko sebe na najsavremeniji način, učeći i zabavljajući se istovremeno.

Inovativni pristup u obrazovanju dece u vrtićima grada Kikinde kroz korišćenje interaktivnih knjiga sa QR kodovima, čiji je autor Dr. Dragana Malešević, profesorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Dragana Malešević u Kikindi Knjige su deo edicije „Knjige sa kojima se raste“ i već su dobile priznanje na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, gde su proglašene za najbolje knjige za decu i osvojile nagradu „Dečija knjiga godine“. Sada su ove knjige dodeljene vrtićima na teritoriji grada Kikinde, konkretno Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“.

Ove interaktivne knjige imaju QR kodove koji omogućuju deci da pristupe dodatnom sadržaju poput zvukova ili video materijala. Autorica ističe da je važno deci pružiti kvalitetan sadržaj, a QR kodovi omogućuju deci da uče o različitim temama na najsavremeniji način.

Knjige su napisane na tri nivoa težine kako bi se omogućilo da deca razvijaju svoje potencijale. Takođe, knjige sadrže i igricu-matricu koja pomaže u razvoju divergentnog mišljenja.

Svi QR kodovi i materijali su dostupni na sajtu izdavača, što omogućava deci siguran pristup sadržaju. Ovaj inovativni pristup obrazovanju podržan je saradnjom gradskih ustanova usmerenih na obrazovanje i vaspitanje najmlađih.

U planu je i objavljivanje knjige istraživanja o efektima primene ovih knjiga u vaspitno-obrazovnom radu, koju su sprovele profesorke Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi. Ovo istraživanje može biti naredni korak u stvaranju inovativnih metoda u pedagoškoj praksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sr_RSСрпски језик